وابستگی عاطفی چیست و چگونه از آن رها شویم؟
    
تعداد بازدید: 1942
         
دسته بندی : عمومی
    
تاریخ درج خبر : 1399/11/25

بعضی از افراد تصور میکنند هرچه بیشتر به طرف مقابل وابسته باشند رابطه محکمتری خواهند داشت در حالی که وابستگی عامل اصلی خراب شدن رابطه هاست زیرا باعث سلب آزادی هردو نفر می شود و احساسات بدی مانند ترس،نگرانی دلهره و دلشوره را به همراه دارد و موجب می شود آن شخص فردی کنترل گر شده و مدام پارتنر یا شریک عاطفی اش را کنترل کند!

شما خود را فردی مستقل میدانید یا وابسته؟؟

وابستگی عاطفی چیست؟

وابستگی عاطفی از زمان نوزادی از طریق پدر و مادر و با نوازش های کودکانه،رابطه چشمی و حتی تماس پوستی در هر فردی شکل میگیرد و تا حدی که برای فرد آسیب زا نباشد در زندگی همه افراد لازم و ضروری است.

اما گاهی این وابستگی بیش از حد تعادل است و با احساسات بدی همچون خشم، ترس از دست دادن، ترس از تنهایی ، ترس از رهاشدن و طرد شدن همراه است که برای فرد آسیب زا می باشد؛ زیرا چنین فردی خودش را بی ارزش می بیند بنابراین خودش را نادیده گرفته، توانایی نه گفتن ندارد و مدام سعی در راضی نگه داشتن اطرافیان دارد و همیشه نیازمند دیگریست و اعتماد بنفس لازم را ندارد‌!

اما اگر این احساسات بد پاکسازی و رها شوند یعنی وابستگی شخص کم شود و جای آن را دلبستگی بگیرد، قلب و زندگی فرد و شریک عاطفی اش سرشار از عشق حقیقی شده و رابطه آنها استحکام بیشتری می یابد و پایدار می شود!

 

درادامه تفاوت های یک شخصیت مستقل ویک شخصیت وابسته را بیان میکنیم!

 

یک شخصیت مستقل در عین حال که خودش را دوست دارد طرف مقابل را نیز دوست دارد، می داند که هرشخص  عقاید و افکار خودش را دارد و به عقاید و افکار طرف مقابل احترام میگذارد، می تواند بدون انکه خودش را گم کند و هویتش را از دست بدهد به وی تکیه کند، در رابطه هردو نفر احساس آزادی میکنند و به راحتی احساسات خود را بیان میکنند و برای احساسی که دارند یکدیگر را سرزنش نمیکنند.حامی یکدیگر هستند و به نیازهای هم توجه میکنند.و توانایی نه گفتن را دارند.

اما یک شخصیت وابسته بیشتر از انکه خودش را دوست بدارد مدام نگران و مراقب فرد مقابل است و حال خوب و بدش وابسته به آن فرد می باشد و او را مسئول حال خوب و بدش میداند.به عقاید و افکار شریک عاطفی اش احترام نمیگذارد و می خواهد که او همیشه با عقاید و نظراتش موافق باشد. توانایی ابراز احساسات و نه گفتن در رابطه  را ندارند.وقتی که شریک عاطفی شان بخواهد تنها باشد احساس میکند که به اندازه کافی خوب و دوست داشتنی نیست و خودش را میبازد.

ممکن است با خواندن این مطالب بگویید من فردی مستقل هستم،اما باید رابطه خود را در نظر بگیرید و در عمل خودتان را بررسی کنید.برای بهتر شدن رابطه ها سعی کنید اصول رابطه را فراگیرید و خود را بشناسید تا به ارامش برسید و رابطه ای پایدار و سرشار از عشق داشته باشید.

یکی از ساده ترین روش های کم کردن وابستگی اینست که مهم ترین دلایل وابستگی خود را پیدا کرده و آنها را تغییر دهید.

برای اینکار شروع به نوشتن کنید و هر علتی که به ذهنتان می آید یادداشت کنید و مهم ترین آنها را مشخص کنید

از خودتان بپرسید چرا به شریک عاطفیتان بسیار علاقه مند یا نیازمندید؟

برای مثال: چون خیلی خوش تیپ و پولدار است یا منو دوست داره و احساس میکنید اگر در زندگیتان نباشد بهم میریزید و توانایی زندگی کردن بدون او را نداریدو...

بعد از نوشتن دلایل و مشخص کردن مهم ترین آنها چندبار از روی متن خود بخوانید تا جایی که متوجه شوید آن دلیل اهمیت چندانی ندارد.

بطور مثال آیا بجز همسر یا عشق شما که با نبودشان احساس میکنید دنیا به اخر رسیده، افراد دیگری در زندگی شما نیستند که شما را دوست بدارند و شما نیز آنها را دوست داشته باشید؟مثلا دوستان، خانواده و همکاران شما؟

اگر بدرستی بیاندیشید میبینید که افراد دیگری نیز هستن که شما را دوست دارند و شما انها را نادیده گرفته اید.

تک تک دلایل را تحلیل و بررسی کنید و آنها را تغییر دهید.

برای رفع وابستگی خود و داشتن یک رابطه پایدار و عالی می توانید در دوره های اموزشی ما شرکت کنید.

برای اشنایی با دوره و ثبت نام اینجا کلیک کنید.

 

 

از   4   رای
9.38

  نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید مدیر سایت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.