تفاوت عشق و وابستگی
    
تعداد بازدید: 2398
         
دسته بندی : عمومی
    
تاریخ درج خبر : 1400/2/19

آیا شما عاشق پارتنر خود هستید یا فقط به او وابسته اید؟

عشق می تواند بعضی وقت ها موضوعی پیچیده باشد اما می خواهیم با بیان چند تفاوت میان وابستگی و عشق به شما کمک کنیم درک بهتری از وضعیت کنونی رابطه خود داشته باشید و آن را بهتر کنید و یا در آینده رابطه ای بر اساس عشق واقعی بسازید.

وابستگی آفت بزرگی است که یک رابطه را به ناکامی و شکست می کشاند

 

وابستگی بدین معناست که یک انسان آنچنان مجذوب یک شخص یا چیزی می شود که با نبود آن، احساس می کند زندگی اش نابود شده و دیگر قادر به ادامه زندگی نیست،گویی تمام زندگی اش به وجود آن شخص یا چیز بستگی دارد.

بطور مثال شخصی که به مواد مخدر وابسته است را در نظر بگیرید؛چنین شخصی با مصرف مواد مخدر و افزایش ترشح دوپامین در(مرکز پاداش مغز) احساس سرخوشی و حال خوب را تجربه کرده و برای تکرار این سرخوشی و تجربه ی مجدد آن کم کم به مصرف این مواد وابسته می شود و روز به روز این احساس نیاز و مصرف آن افزایش می یابد.

وابستگی در روابط نیز مانند وابستگی به مواد مخدر می باشد، یعنی شخص وابسته به خاطر رفع احساس نیاز خود به طرف مقابلش وابسته می شود.

 

داشتن رابطه نیاز طبیعی بشر است اما نحوه ی شکل گیری و کیفیت آن رابطه بسیار مهم است

 داشتن هیجان برای برقراری رابطه در سنین کم امری طبیعی است اما اگر شخصی در سن ۲۵ یا ۳۰ سالگی همچنان با همان هیجان و صرفا برای رفع نیاز خود،رابطه ای را شروع کند نشان دهنده ی آن است که فردی وابسته است و بر این باور است که با برقراری رابطه، نیازش تامین شده و احساس سرخوشی می کند،درست مانند همان شخصی که به مواد مخدر اعتیاد دارد و با مصرف مواد نیازش تامین می شود هرچند که این تامین نیاز و احساس سرخوشی ،موقتی می باشد.

یکی از تفاوت های عشق و وابستگی همین است که شخص وابسته برای برطرف کردن احساس نیاز خود وارد رابطه می شود و به شخص مقابل می چسبد.

 

عدم خویشتن دوستی عامل دیگر وابستگی است

یکی از نیاز های اصلی که پایه و اساس وجود یک انسان می باشد،دریافت توجه و محبت از اطرافیانش است.حال اگر این توجه و محبت را از همان اوان کودکی از پدر و مادر و خانواده اش دریافت نکرده باشد و یاد نگرفته باشد چطور این توجه و محبت را به خودش بدهد، برای رفع نیازش به دیگری روی می آورد.

زمانی که وارد رابطه ای می شود که فرد مقابل به او توجه و محبت می کند و مورد تحسین قرار میگیرد،محبتی که تاقبل از آن از کسی دریافت نکرده بود، عاملی میشود که به آن رابطه و شخص مقابل وابسته شود، چرا که برای اولین بار احساس ارزشمندی و دیده شدن می کند.چنین شخصی تصور می کند که عاشق شده است اما عشق والاتر از این می باشد.

کسی که عاشق می شود به خودش فرصت شناخت می دهد و با درک و شناختی که از طرف مقابل پیدا میکند به او دل می بندد. و بطور مثال اگر پارتنرش چند روزی به سفر برود و یا دیرتر تماس بگیرد دچار ترس و استرس نمی شود و می داند که رابطه اش پایدار و محکم است.درحالی که شخص وابسته دچار ترس و استرس می شود و از نبود او مدام گلایه و شکایت دارد.

ما در دوره های آموزشی مان به شرکت کنندگان توصیه می کنیم عزت نفس و احساس ارزشمندی خود را افزایش دهند،خویشتن دوستی را یاد بگیرند و به خودشان عشق بورزند.

برای بالابردن احساس اررشمندی و اینکه یاد بگیرید چطور خود را دوست بدارید "چالش خویشتن دوستی" ما را ثبت نام کنید

 

 

 

عشق از خودگذشتگی و وابستگی خودخواهی است.

یکی دیگر از علائم وابستگی خودخواهی می باشد.زمانی که شخصی وابسته می شود آنقدر به طرف مقابلش می چسبد که سعی خواهد کرد برای جلوگیری از دورشدنش او را کنترل کند و آزادی آن شخص را سلب می کند و همواره فرد مقابل را وادار می کند به خاطر او، افکار، عقاید و نوع زندگیش را عوض کرده و به طور کلی طبق نظر او زندگی کند.اما در عشق و دلبستگی،از آنجا که عظمت و شکوه وجودی هر انسان در آزادگی اوست، طرفین به افکار و عقاید هم احترام گذاشته و در یک فضای پر از مهر و آزادانه، به یکدیگر اجازه ی رشد و پیشرفت می دهند.یک فرد عاشق بدون انتظار و کنترل، پارتنرش را آزاد گذاشته و بدون قید و شرط به او عشق می ورزد‌.

 

ترس و ناامنی 

یکی دیگر از نشانه ها ترس و ناامنی است. یک عشق واقعی رهایی و حس خوب به همراه دارد اما یک فرد وابسته همیشه در ترس و وحشت به سر می برد، ترس از اینکه اگر طرف مقابل را از دست بدهد چه می شود؟ یا اگر طرف مقابل دوستش نداشته باشد چه کند؟

 

 

در بعضی موارد به دلیل مشکلات مربوط به اعتماد بنفس و عدم احساس توانمندی به شریک عاطفی خود وابسته می شوند.چنین افرادی توانمندی های خود را نشناخته و آنها را باور ندارند و گمان می کنند بدون حضور دیگران نمی توانند به خواسته های خود برسند و از شخص مقابل برای پر کردن خلاء های خودش استفاده میکند.

به عنوان مثال زنی که میخواهد از همسرش جدا شود اما به دلیل مسائل مالی همچنان به رابطه اش ادامه می دهد چرا که با حضور در این رابطه نیاز های مالی اش برطرف می شود.

 

توقعات بیش از حد، انتظار همراهی دائمی، حسادت و هزار و یک مشکل دیگر که برخاسته از وابستگی است،رابطه را به شکست و نابودی می کشاند.پس نیاز است که شخص وابسته، شخصیت خود را بهبود ببخشد تا رابطه ی سالمی را پایه ریزی کند.

 

 

با شرکت در "دوره ی جذب فرد و رابطه ی دلخواه" با خودشناسی و پاکسازی می توانید نیاز های خود را بشناسید و  احساسات منفی خود مانند ترس را پاکسازی کرده و سراسر وجود خود را از عشق واقعی پر کنید. با تغییر ارتعاش شما، شخص رفته، برمیگردد و یا رابطه ای بر پایه ی عشق و رهایی شکل میگیرد.

برای اشنایی و ثبت نام در این دوره، اینجا کلیک کنید

 

بیشتر بخوانید:

🔹️وابستگی عاطفی چیست و چگونه از آن رها شویم؟

 

از   2   رای
2.5

  نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید مدیر سایت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.