ویژگی های یک رابطه ی عاطفی سالم چیست؟
    
تعداد بازدید: 2607
         
دسته بندی : عمومی
    
تاریخ درج خبر : 1400/4/15

داشتن یک رابطه ی عاطفی سالم یکی از مهم ترین مسائل زندگی است که باید برای آن وقت و انرژی زیادی صرف کنیم،زیرا تاثیر بسیار زیادی در زندگی و روان ما دارد.

بسیاری از افراد صرف نظر از توجه به سلامت روابط خود، فقط به دنبال برقراری رابطه و یا ازدواج می باشند. اما اگر یک رابطه ناسالم داشته باشیم و به آن رابطه به همان شکل ادامه دهیم، دیر یا زود از آن رابطه آسیب می خوریم و یا مجبور به ترک رابطه می شویم.اما ویژگی های یک رابطه ی سالم چیست؟

قبل از مطالعه ی ادامه ی مطلب،سوالات زیر را از خودتان بپرسید.

-آیا در رابطه ی شما برابری و عدالت وجود دارد؟

-آیا در رابطه ی خود احساس شادی و آرامش دارید؟

-آیا هویت فردی خود را در رابطه عاطفی تان حفظ کرده اید؟

-آیا احساس ارزشمندی دارید؟

-نسبت به یکدیگر صادق هستید؟

-آیا به یکدیگر احترام می گذارید؟

-آیا از احساسات، امیدها، ترس ها و رویاهایتان صحبت میکنید؟

-آیا در رابطه خود احساس امنیت دارید؟

-به یکدیگر اعتماد دارید؟

باوجود اینکه روابط با یکدیگر متفاوتند و هر فرد نیاز های متفاوتی دارد اما خصوصیات کلیدی وجود دارند که می توان روابط سالم را از ناسالم تشخیص داد.

 

ویژگی های یک رابطه ی سالم چیست؟

-قدم اول هرنوع رابطه عاطفی و یا مهم ترین بخش آن، شناخت طرف مقابل میباشد.هر فردی براساس خصوصیات شخصیتی خود نیاز های متفاوتی دارد،برای شناخت طرف مقابلتان تلاش کنید و به او کمک کنید تا شما را بهتر بشناسد.

-رابطه ی سالم رابطه ای است که هر دوطرف در آن برنده هستند و از بودن در کنار یکدیگر با تمام وجود لذت می برند و در عین حال هیچ کدام در این رابطه آسیب نمی بینند.

 -در یک رابطه ی عاطفی سالم،طرفین از یکدیگر انرژی مثبت دریافت می کنند.در چنین روابطی تمامی هیجانات مثبت و منفی می توانند وجود داشته باشد اما آنچه مهم است این است که دو طرف رابطه بر یکدیگر تاثیر مثبت داشته باشند. در روابطی که پر از خشم،ناراحتی،شکایت، رنجش است و تمرکز بر اختلافات و تفاوت هاست،هرگز نمی توان شادی و سرزندگی را برای مدت طولانی تجربه و حفظ کرد.

این انرژی مثبت خود به خود به وجود نمی آید،بلکه ناشی از مهارت های برقراری ارتباط دو طرف در رابطه است که باعث می شود به یکدیگر انرژی مثبت،شادی و آرامش منتقل کنند.

-این طبیعی ست که افراد با هم اختلاف نظر داشته باشند اما در یک رابطه ی سالم،دو طرف می توانند به راحتی با هم درباره ی تفاوت هایشان صحبت کنند و با پذیرش یکدیگر به رابطه خود ادامه دهند و سعی در تغییر دادن همدیگر نداشته باشند. اگر در رابطه ای دوطرف رابطه نتوانند اختلاف نظر یا تفاوت های خود را بیان کنند آن رابطه به سمت انکار و عدم پذیرش رفته و پنهانکاری،وابستگی و ترس از جدایی رخ می دهد.

-هردوطرف قادر هستند به صورت آزادانه و صادقانه با فرد مقابل خود صحبت کنند.

-داشتن فضای شخصی و حریم خصوصی از نشانه های رابطه ی سالم است.عاشق هم بودن به این معنا نیست که هر دقیقه از زندگیتان را در کنار عشقتان بگذرانید؛دریک رابطه ی سالم هردو طرف باید بتوانند علایق خود را داشته باشند و زمان هایی را به خود و دوستانشان درحد تعادل اختصاص دهند.نباید احساس زندانی بودن داشته باشند و نیاز است برای انجام برخی کارها آزادی و استقلالشان حفظ شود. به آزادی های اولیه و قوه اختیار یکدیگر احترام بگذارید.

 

 

-در روابط عاطفی سالم،طرفین حامی یکدیگر هستند.حمایت کردن و دوست داشتن طرف مقابل به او احساس امنیت و اعتماد می دهد. دو طرف رابطه  باید همدیگر را از لحاظ عاطفی،ذهنی و فکری، مادی،رشد شخصیتی و استقلال فردی و مادی حمایت کنند.

-نیاز به توجه،دوست داشته شدن و استقلال فردی و پیشرفت شخصیتی در یک رابطه باید تامین شود.در روابطی که وابستگی و چسبندگی در آنها زیاد است یا از طرفی دیگر در روابطی که بی توجه و بی میلی در آن زیاد است، این نیازها تامین نمی شود.

-آرامش داشتن در یک رابطه بسیار اهمیت دارد و رابطه ای که در آن آرامش نباشد، رابطه ی سالمی نیست.

-یکی از مهم ترین ارکان رابطه ی سالم،حفظ حرمت و احترام متقابل است.اگر می خواهید رابطه ی سالمی داشته باشید،به خط قرمز های یکدیگر که فردیت و ارزش فردی را مشخص میکنند،تجاوز نکنید و با یکدیگر محترمانه صحبت کنید،یکدیگر را تحقیر نکنید و به همدیگر برچسب منفی نزنید.

 -از نشانه های یک رابطه ی سازنده این است که افراد پیش از هرچیز، خود وجودیشان را دوست دارند و برای خود ارزش قائل می شوند.

-رابطه ای که در آن تنها یک نفر تصمیم گیرنده است و دیگری هیچ حق انتخابی ندارد،می تواند بسیار آسیب زننده باشد.

 -اعتماد به یکدیگر یکی از اجزای کلیدی رابطه ی سالم است. اعتماد بر اساس نوع رفتار طرفین با یکدیگر شکل میگیرد.زمانی که پارتنرتان با شما بخوبی رفتار می کند و هر زمان که به او نیاز دارید کنارتان باشد باور و اعتمادتان به او بیشتر می شود.ساختن اعتماد مستلزم آن است که هردوطرف خود واقعیشان باشند.

 


 

اگر می خواهید عشق بیشتری در رابطه ی

عاطفیتان جذب کنیدو رابطه ی خود را به رابطه ای

فوق العاده تبدیل کنید

✔اینجا کلیک کنید✔


 

داشتن یک رابطه ی سالم به عوامل زیادی بستگی دارد.تحقیقات نشان داده است توانایی شما برای داشتن یک رابطه ی عاطفی سالم به نوع دلبستگی و روابط تان در دوران کودکی مرتبط است.

تجربه ی گذشته شما از روابط عاطفی،تجارب احساسی دوران کودکی تان با والدین،باورها و نظراتتان نسبت به رابطه،همه و همه بر کیفیت رابطه ی شما تاثیر می گذارند.

بطور مثال اگر رابطه ی شما با والدین در دوران کودکی برپایه ی اعتماد و احساس امنیت نباشد،احتمال اعتماد به طرف مقابل در رابطه ی عاطفی تان نیز بیشتر است اما اگر روابط قبلی شما متزلزل و غیرقابل پیش بینی بوده اند می بایست برای ساختن رابطه ای سالم حتما خودشناسی کنید و روابط قبل و باورهای نادرست درمورد رابطه را پاکسازی کنید.

 

 

نشانه های وجود مشکل در روابط عاطفی

روابط در طول زمان تغییر میکنند و هیچ رابطه ای نمی تواند برای همیشه به یه شکل باقی بماند.اما زمانی که خصوصیات بد یک رابطه نسبت به خصوصیات خوب آن بیشتر شود یا رفتارهایی در رابطه رخ دهد که باعث آسیب رساندن به یک یا هردونفر شود، دیگر آن رابطه،رابطه ای سالم نیست و نیاز به ترمیم یا اتمام آن رابطه دارد.

 

برخی از علائم وجود مشکل در رابطه عاطفی عبارتند از:

۱-احساس میکنید باید خودتان را تغییر دهید

۲-انکار نیازهای خود و اولویت قرار دادن نیازهای طرف مقابل

۳-نداشتن حریم خصوصی و حس اجبار برای به اشتراک گذاری جزئیات زندگی فردی

۴-اقدام به کنترل کردن رفتار دیگری

۵-ترس از ابراز نظر و تفکرات شخصی

۶-ارتباط ضعیف با یکدیگر

۸-وابستگی بیش از حد به طرف مقابل

۹-نادیده گرفتن خود در رابطه و ترس از دست دادن طرف مقابل

با توجه به علائم یاد شده آیا رابطه شما سالم است یا ناسالم؟

اگر در روابط شما چنین نشانه هایی هست حتما در دوره "جذب فرد و رابطه ی دلخواه" ثبت نام کنید، ما در این دوره به شما آموزش می دهیم چگونه با خودشناسی و پاکسازی رابطه خود را ترمیم کرده و بهبود ببخشید و مهارت داشتن یک رابطه ی سالم را کسب کنید.

برای آشنایی بیشتر  با دوره و ثبت نام

✔اینجا کلیک کنید✔

 

 

  نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید مدیر سایت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.