نقش باورها در زندگی و سرنوشت ما
    
تعداد بازدید: 3638
         
دسته بندی : عمومی
    
تاریخ درج خبر : 1401/1/14

امروزه استفاده از کلمه «باور» بسیار گسترش پیدا کرده است. به طوری که دوره‌های تخصصی زیادی در سطح جهان برای باور داشتن در زمینه خاصی ارائه می‌شوند. کسانی‌که می‌خواهند در جنبه‌های مختلف زندگی خود پیشرفت حاصل کنند، به دنبال تقویت یا تغییر باورهای خود می‌روند. اما این باور چیست که می‌تواند عامل موفقیت یا شکست انسان باشد. باور به چه معناست؟و چه نقشی در زندگی ما دارد؟

باورها در واقع همان عقاید و افکاری هستند که به مرور زمان در اثر تکرار مداوم در ذهن شما جاودانه شده‌اند و در اصل تبدیل به یکی از مهمترین عوامل اثرگذار بر روی تصمیمات و اهداف شما هستند. باورها مدام در حال تکرار شدن می‌باشند، در ذهن شما ماندگار شده و زندگی شما را شکل می دهند.

در اصل هر آن چیزی که در زندگی به آن دست پیدا می کنید نتایج باور های شماست، همه چیزهایی که در زندگی به دست می آورید ،ارتباط مستقیمی با عقاید و باورهای شما دارد. زمانی که شما به چیزی باور داشته باشید آنقدر آن موضوع را تکرار می کنید تا نهایتاً در زندگی شما خودش را نشان می دهد. بنابرابن باورها یکی از مهم ترین عوامل در نوع زندگی شما هستند و به طور کلی مشخص می‌کنند چگونه رفتار و زندگی کنید.

 

حال  نگاهی به زندگی خود بیاندازید. آیا از آن راضی هستید؟آیا زندگی شادی دارید و به خواسته هایتان رسیده اید؟ اگر چنین است پس باورهای مثبت و درستی دارید و اگر با برخی مسائل و مشکلات روبرو هستید و رضایت چندانی از زندگی خود ندارید، به احتمال زیاد افکار و باور های غلطی داشته اید.

 

 

چگونه باور ها بر زندگی یک فرد تاثیر می گذارند؟

باورها از افکار ما ساخته می شوند ولی در ادامه نگرش ما را نسبت به مسایل و پدیده ها شکل می دهند و همراه با هم اعمال ما را رقم می زنند. اعمال و رفتار ما عادتهای ما را می سازند. عادت هم شکل تکرار شده عمل است. مانند باور که شکل تکرار شده فکر است. و در نهایت عادتها هم زندگی و سرنوشت ما را رقم می زند.

پس اگر افکار را مواد خام در نظر بگیریم از آن باورهایی به شکل آجر و موزاییک ساخته می شود که با این مصالح ساختمانی بنا می شود که زندگی و سرنوشت ما است.

به عنوان مثال یک فرد معتقد است که اضطراب شدیدی دارد. پس آن را می‌بیند، می‌شنود، احساس می‌کند، مزه می‌کند و چیزهایی را که این باور را اثبات می‌کند حس می‌کند. این باور ادراک او از جهان را به گونه‌ای تغییر می‌دهد که دنیایی پر از نگرانی و تنش‌ها را ببیند.

این باور فرد نه تنها بر زندگی او تاثیر می‌گذارد بلکه بر درک او از جهان تاثیر می‌گذارد. به طوری که همه چیزهایی را که باعث می‌شود او احساس اضطراب کند، جلوی چشمانش خواهد بود. شاید او اضطراب اجتماعی داشته باشد، که در این صورت افراد دیگری را به عنوان منبع نگرانی خود خواهد دانست. یا اضطراب مالی دارد و هر بار که به خرید چیزی فکر می‌کند احساس اضطراب می‌کند، به این دلیل که اعتقاد آن‌ها می‌خواهد دنیا را به این شکل ببینند و این مفهوم را این گونه به آن ها نشان می دهد.

افرادی که بر این باورند که افسرده هستند، چیزهایی را برای افسردگی پیدا خواهند کرد.

افرادی که بر این باورند که شاد هستند، چیزهایی را برای شاد بودن پیدا خواهند کرد.

افرادی که بر این باورند که موفق هستند، تمام پیروزی ها و موفقیت‌ها را خواهند دید.

به بیان ساده: باورهای شما بر زندگی شما تاثیر می‌گذارد و باعث می‌شود که شما واقعیت خود و جهان را به شکلی درک کنید که باعث می‌شود این باور همانند یک اثر مطلق به نظر برسد.

شاید این یک ادعای بزرگ باشد اما علم ثابت کرده‌ است که چگونه باورها بر ادراک تاثیر می‌گذارند. پس مراقب باور ها و اعتقادات خود باشید.


 باور شما چیست؟آیا خود را لایق خوشبختی می دانید؟ آیا باور دارید بتوانید همسر ایده ال خود را جذب کنید؟اگر دارای باورهای منفی هستید، هیچگاه به یک همسر ایده آل، زندگی عالی و ثروت دست نخواهید یافت زیرا همواره خود را لایق داشتن زندگی خوب نمی دانید. بر طبق قانون جذب هرگاه ما یک خواسته را به کائنات ارسال میکنیم، متناسب با همان را دریافت می کنیم. به بیان دیگر ما نتیجه باورهای خود را در زندگی دریافت می کنیم.

پس اگر قصد دارید ازدواجی موفق داشته باشید در دوره ی جذب فرد و رابطه ی دلخواه شرکت کنید.

برای آشنایی بیشتر با دوره جذب فرد و رابطه ی دلخواه اینجا کلیک کنید


 باورها چگونه شکل میگیرند؟

شکل گیری باورها از همان لحظه تولد آغاز می شود وعوامل بسیاری مانند خانواده، محیط، رویدادهای زندگی و حتی تخیل ما در آن نقش دارند. 

 *بخشی از باورها از تجربه شخصی مان می آید

بخش عمده ای از باورهای ما از طریق تجربه ی مستقیم خودمان بدست می آید. بطور مثال: سوزنده بودن آتش، برنده بودن کارد، خطرناک بودن سگ و لطیف بودن گل چیزی است که خود بطور مستقیم تجربه کرده ایم.

 

*نقش والدین و متولیان تربیت در ساخت باورهای ما

بخش مهمی از باورهای ما را تربیت کنندگان ما مانند والدین و معلمان ما می سازند. از بدو تولد به ما می گویند این کار را بکن و آن کار را نکن، فلان چیز خوب است و فلان بد. چون در سنین کودکی و نوجوانی استقلال فکری نداریم آنچه به ما گفته می شود را می پذیریم. چه برایمان مفید باشد چه نباشد.

 

*فرهنگ و رسانه ها هم باورساز هستند

جامعه و فرهنگی که در آن زندگی می کنیم هم بخش عمده ای از باورهای ما را می سازند. فرهنگ کار، فرهنگ مصرف گرایی، فرهنگ تنبلی و مسئولیت ناپذیری وقتی در جامعه ای مسلط باشد به اکثر افراد آن جامعه سرایت می کند.

 

*تکرار باورها توسط خودمان

ما بویژه در سنین کودکی و نوجوانی آنچه دیگران مانند خانواده و جامعه در مغزمان فرو می کنند را می پذیریم و تکرار می کنیم. این تکرار توسط خودمان ریشه ی آن باورها را مستحکم می کند. به همین دلیل است که امروزه گفته می شود به بچه های کوچک نگویید تو فلان کار را نمی توانی انجام دهی. چون حتی با وجود مخالفت لحظه ای، این حرف شما را در مورد خودش می پذیرد و در ذهنش ثبت می شود.

 

چطور باورهایمان را تغییر دهیم؟

خبر خوب این است که شما می توانید باورها و درک خود را از واقعیت تغییرداده وبدین ترتیب زندگی خود را اگاهانه خلق نمایید.

برخلاف آنکه ما بصورت ناهوشیارانه باورهایمان را می پذیریم دقیقا باید بصورت هوشیارانه آنها را شناسایی و تغییر دهیم. اولین گام در این مسیر آگاهی به باورهای مخرب مان است. این کار نیازمند مقداری خود آگاهی است. یعنی توجه به افکار، گفته ها و رفتار مان می باشد.اگر دست به هر کاری می زنیم نتیجه نمی گیریم یا هر رابطه ای را شروع می کنیم به بن بست می خورد،پس باید عاملی در ما وجود داشته باشد که این الگو را تکرار می کند.پس از شناسایی این عوامل که همان باورهای ما هستند لازم است آنها را ریشه یابی و پاکسازی کنیم و با باورهای مثبت جایگزین کنیم.

 

تکرارعبارات تاکیدی مثبت

 با تکرار مکرر و مداوم جملات تاکیدی به مرور زمان می توانید باورهایتان را تغییر بدهید.  قدرت کلمات بسیار زیاد است. کلمات در زندگیتان باور ساز هستند. وقتی از کلمات منفی در جملاتتان استفاده می کنید به مرور زمان باعث ایجاد باورهای منفی در شما می شود. برای همین اگر بخواهید باورهای درست را در خودتان ایجاد کنید  می توانید روزانه از جملات تاکیدی مثبت استفاده کنید.

البته طراحی و ساخت جملات تاکیدی بسیار مهم است و باید قوانین و اصول ساخت عبارات تاکیدی را کامل بلد باشید. جملات تاکیدی که طراحی می کنید باید مثبت و به زبان حال باشد. مثلاً:

  • من آهنربای جذب پول و ثروتم
  • تمام افراد ثروتمند آدم‌های خوبی هستند
  • خدا روزی رسان بی حساب است
  • من کسب و کار پولسازی دارم
  • من هر روز از هر نظر بهتر و بهتر میشوم
  • من یک فروشنده حرفه ای هستند

 

ورودی های ذهنتان را کنترل کنید

برای تغییر باورهایتان باید تمام چیزهایی که باعث ورودی منفی در ذهن تان می شود اززندگی خود حذف کنید. به عنوان مثال رسانه های تلویزیونی، شبکه های اجتماعی، ویدیوها،آهنگ ها و تمام افراد منفی که منفی گویی می کنند و باعث ایجاد حس منفی در شما می شوند از زندگیتان دور کنید.  توصیه می کنم از کلیپ ها و فیلم های انگیزشی استفاده کنید تا انگیزه تان زیاد شود.

 

از   5   رای
4.03

  نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید مدیر سایت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.